Napelem mint befektetés

Napelem, mint befektetés

Egy napelemrendszer nem kis beruházás, de mindenképpen hosszú távú befektetés. 
Egyrészt ezzel komoly megtakarítás érhető el, másrészt jelentősen megnöveli ingatlanunk értékét, amennyiben azt a későbbiekben bármilyen okból eladásra kínálnánk.

 A világ abba az irányba halad, hogy mindenki szeretne a modern technológiák mellett valahogyan mégis ismét kapcsolatba kerülni a természettel, környezettudatosan kényelmes, komfortos otthonban élni.

A környezetbarát, fizetőképes réteg mellett egy újabb réteg részévé vált vonzó befektetési alternatívává a háztetőjükre szerelt napelem.  Lassan az átlagember számára is elérhető árú befektetés, hiszen az elmúlt 5 évben több mint harmadára csökkent a napelemrendszerek ára,  a robbanásszerű elterjedésnek köszönhetően. A jövőbeli rezsimentességért cserébe akik most hajlandóak kicsit többet áldozni, megspórolt pénzüket erre fordítani, azok tudják, hogy a plusz befektetés teljesen megtérül.

A magánházakban használt napelemek árának megtérüléséhez elegendő 9-12 év, amennyiben nem pályázati támogatásból valósul meg a beruházás. A napelemes rendszerek átlagosan tervezett élettartama 25-30 év szokott lenni. Figyelembe véve, hogy az 1990-es évek elején Németországban felszerelt napelemek még ma is 90%-os hatékonysággal működnek, az egyre fejlődő technika mellett az újabb napelemek bőven elérhetik a 30-40 éves élettartamot. 

Sajnos fogynak a világ fosszilis energiahordozói (olaj, gáz, szén). Ezek közül is a kőolaj készletek apadása a legriasztóbb, majd ezt követi a földgázmezők kimerülése. A népességnövekedés miatt pedig fogyatkozó energiakészletünkre egyre többen tartunk igényt, hiszen mind több olyan eszközt használunk, amely áramot igényel. A napelembe történő befektetés biztonságot ad, hiszen kevésbé kell félnie az energia áremelkedésektől, energiamezők kimerülésétől, politikai bizonytalanságtól.

Tehát a napelemrendszer kiépítése, telepítése kifejezetten jó befektetésnek minősíthető közép- és hosszú távon is, figyelembe véve, hogy a későbbiekben gyakorlatilag minimális karbantartást igényel, és a napenergia korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre.

Hívjon minket E-mail Ügyfélkapcsolat Kezdőoldal